Veneet

POKA-veneet

POKA omistaa kaksi kalastukseen soveltuvaa venettä, jotka ovat vapaasti käytettävissä seuran jäsenille. Veneet varataan seuran varausjärjestelmän kautta, Venevarausjärjestelmä -sivulta, josta näet nykyisen varaustilanteen.

 

Moottorivene (Iines)

Malli: Paro 470 Classic
Sijainti: Suomenojan venesatama
Varusteet: Airot, ankkuri, köydet, haavi. Klubilla on myös jerrykannuja.
Moottori: Tohatsu 4-tahti 20hv vm. 2016 (kuvassa vanha moottori)
Kuvaus: Erinomainen kahden/kolmen hengen pieni ruokakalastusvene. Konsoliohjaus, ei sähköistä trimmausta/kallistusta.
Vuokrahinta: 15 euroa per päivä (20 euroa per päivä valmistuneille)                                                                           

Iines on seuran keväällä 2009 hankkima täysikokoinen kalastusvene, jossa kolme henkilöä mahtuu mukavasti kalastamaan. Toisin kuin seuran soutuvene, Iineksen käyttö ei ole ilmaista, vaan muodollinen käyttömaksu peritään mm. kattamaan ylläpito- ja vakuutuskulut. Maksun suuruus ja muut olennaiset tiedot on kuvattu alla käyttöehdoissa. Kaikki Iinestä käyttävät jäsenet ovat velvollisia huolehtimaan veneestä. Veneilijöiltä vaaditaan myös veneilyn perustaitoja merellä, ja seuran hallitus haluaa varmistaa, että käyttäjällä on vaadittavat taidot. Näin ollen vuoden 2009 hallitus on päättänyt, että veneen käyttäjillä on oltava hallituksen hyväksyntä. Jos haluat käyttää Iinestä, sinun tulee lähettää vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse hallitukselle. Tämä koskee kaikkia jäseniä riippumatta siitä, kuinka aktiivinen ja kokenut klubin jäsen on. Hakemukseen tulee laittaa omat aikaisemmat veneilykokemuksesi ja mainita esimerkiksi osaatko lukea merikarttaa yms. Niille, jotka eivät ole vielä olleet veneessä, hallitus järjestää koulutuksia. Veneen käyttöoikeuden saa esimerkiksi vuokraamalla, eli käyttämällä venettä kalastuspäivän jonkun hallituksen hyväksymän henkilön valvonnassa. Jos sinulla on kysyttävää veneen käytöstä, ota yhteyttä hallitukseen. Käyttöehdoilla ei ole tarkoitus vaikeuttaa veneen käyttöä, vaan pyritään varmistamaan, että vene pysyy mahdollisimman hyvässä käyttökunnossa. Jos olet vähänkin kiinnostunut veneen käytöstä, mutta sinulla ei ole taitoja etukäteen, ei ole syytä lannistua – ota rohkeasti yhteyttä hallitukseen ja kysy asiasta. Vene on tarkoitettu kaikille jäsenille tasapuolisesti, ja mitä korkeampi käyttöaste, sitä parempi! Voit pyytää veneen avaimia seuraavilta hallituksen jäseniltä:
 • Aarni Mäkelä, aarni.makela(at)aalto.fi, o44 5881187


Käyttöehdot


 1. Vain POKAn jäsenet saavat käyttää venettä. Veneessä tulee aina olla vähintään yksi jäsen, jonka hallitus on katsonut päteväksi veneenkäyttäjäksi ja jolle on myönnetty käyttöoikeus. Hallitus järjestää lyhyen koulutuksen, jos se katsoo, ettei jäsen ole pätevä veneen käyttöön.
 2. Veneen käyttäjä on vastuussa veneestä sen käyttöpäivinä. Veneen käyttäjä on se POKAn jäsen, joka on varannut veneen. Jos vene vaurioituu käyttöpäivän aikana, veneen käyttäjä maksaa omavastuuosan vakuutuksesta tai jos vahinko on vähäinen, valtio voi määrätä käyttäjän maksamaan sakkoa, joka menee veneen huoltoon. ja ylläpitorahastoon. Merkittävästä kolhusta maksetaan 30 euron sakko. Hallituksen jäsenen on aina erikseen tarkistettava kolhujen vakavuus. Veneen vauriot on aina kirjattava lokikirjaan.
 3. Käyttäjä, käyttöpäivämäärä, mahdolliset ongelmat, viat tai kolhut kirjataan lokikirjaan. Voit myös kirjoittaa lyhyen kuvauksen päivästä lokikirjaan. Lokipäiväkirjaa pidetään veneessä. Lokikirjan täyttäminen on pakollista.
 4. Veneen kunto tulee tarkistaa ennen käyttöönottoa. Jos veneessä on vaurioita, tulee siitä ilmoittaa veneen päällikölle esimerkiksi tekstiviestillä ennen veneen käyttöönottoa.
 5. Mikäli käyttäjä laiminlyö veneen käytön, hallitus voi evätä jäseneltä oikeuden käyttää venettä.
 6. Veneen voi varata 5 päiväksi kolmen kuukauden aikana.
 7. Veneen voi varata kerralla myös yli 5 päiväksi. Pidemmistä varauksista on kuitenkin neuvoteltava hallituksen kanssa.
 8. Veneen voi varata vapaana myös seuraavalle päivälle, vaikka 5 varauspäivää olisi jo täynnä.
 9. Vene on aina varattu POKAn virallisille matkoille, mikäli venettä tarvitaan matkan aikana.
 10. Veneen päällikkö saa käyttää venettä ilman käyttömaksuja. Hänen on kuitenkin varattava vene kuten kaikkien muidenkin.
 11. Kunniapurjehtijilla Tommi Ullgrenilla ja Anssi Keskisellä on 6 ilmaista käyttöpäivää vuodessa, jotka he voivat varata 3 kuukautta etukäteen. Kunniaveneilijät voivat varata veneen myös normaalisti.
 12. Veneen hinta on 15 €/vrk ja valmistuneilta 20 €/vrk
 13. Jos haluat peruuttaa varauksen, tulee veneen varaajan perua varaus viimeistään 7 vrk ennen varauksen alkamista. Muussa tapauksessa varaajan on maksettava vuokra, jos kukaan muu ei käytä venettä. Kuitenkin esimerkiksi sairaustapauksissa asiasta voidaan neuvotella hallituksen kanssa.
 14. Hallituksella on ylin päätösvalta kaikissa veneeseen ja sääntöihin liittyvissä asioissa.

Maksutiedot

Kun haluat käyttää Iinea, sinun tulee maksaa käyttömaksu seuraavilla tiedoilla:
 • Tilinumero:  FI65 8311 7712 8735 89
 • Saaja: Eelis Junnila
 • Viitenumero: 1232
 • Määrä €15/€20
Jos vahinko on sattunut käytön aikana ja joudut maksamaan säännöissä kuvatun sakon pienestä kolhusta, se tehdään seuraavilla tiedoilla:
 • Tilinumero:  FI65 8311 7712 8735 89
 • Saaja: Eelis Junnila
 • Viitenumero: 5432
 • Määrä: €30
Maksa sakko vasta, kun olet keskustellut asiasta hallituksen kanssa ja hallituksen jäsenet ovat tarkastaneet veneen kunnon.
Muista mahdollisista maksuista (korvaukset suuremmista lommoista jne.) sovitaan erikseen hallituksen kanssa.


Soutuvene (TTERhi)

Vene on matalasivuinen kahden hengen kalastusvene, joka toimii täydellisesti Laajalahden (yleensä) rauhallisissa olosuhteissa, mutta vakavampaan kalastukseen kannattaa harkita esimerkiksi Iineksen käyttöä.

Tyyppi: Soutuvene
Sijainti: Otaniemi, Laajalahti
Varusteet: Airot, ankkuri
Kuvaus: Kätevä vene esimerkiksi kuhankalastukseen
Vuokrahinta: Ilmainen (vuokrataan vain seuran jäsenille)
Tterhi sijaitsee Laajalahden rannalla ja se on soveltuu mainiosti kuhakalastukseen. Vene on tarkoitettu kaikkien POKA-jäsentent käyttöön ja Laajalahdessa on jopa kalaa.
Kun käytät venettä, pidä siitä myös huolta. Onhan se seuran (eli myös sinun) yhteistä omaisuutta. Venettä säilytetään rannalla, joten ole varovainen siirtäessäsi venettä veteen, jotta pohja ei vaurioidu kivistä tai muista rannalla olevista esineistä. Kun jätät veneen rantaan, varmista, että se pysyy myös paikoillaan eikä heilu ja hajoa esimerkiksi veden noustessa. Jos huomaat veneessä merkittäviä vaurioita (tai aiheutat sen vahingossa itse), ilmoita asiasta välittömästi hallitukselle!
Vene pidetään lukittuna rannalla ketjulla. Veneen lukitsemisen lisäksi huolehdi myös tarvikkeista (airot, ankkuri, äyskäri) ja varmista, että ne pysyvät turvassa lukitsemalla ne samaan ketjuun veneen kanssa.
Veneen varusteet eivät sisällä pelastusliivejä, joten ota omat kelluntavälineet mukaan.
Voit pyytää veneen avaimia seuraavilta hallituksen jäseniltä:
Kivi Knuuti, kivi.knuuti[at]gmail.com o44 3615759
Jos aiot käyttää veneitä usein, voit lunastaa avaimen "omaksesi" talletusta vastaan. Silloinkin vene on varattava normaalisti.