Veneet

POKAn veneet ja perämoottori

POKA omistaa kaksi kalastuskäyttöön soveltuvaa venettä, jotka ovat seuran jäsenten vapaassa käytössä. Tarjolla on myös pieni perämoottori. 
Veneet varataan seuran sisäisesti Veneiden varausjärjestelmä -sivun kautta, josta näet tämänhetkisen varaustilanteen.


Moottorivene (Iines)

Tyyppi: Paro 470 Classic
Sijainti: Suomenojan venesatama
Varustus: Airot, ankkuri, köysiä, lepuuttajia, haavi. Seuralla on myös jerry-kannuja.
Moottori: Tohatsu 4-tahti 20hp vm. 2016 (kuvassa on edellinen moottori)
Kuvaus: Mainio kahden/kolmen hengen pieniruokainen kalavene. Pulpettiohjaus, ei sähkötrimmiä/-kippiä.
Vuokrahinta: 15 euroa per päivä (valmistuneille                                                                                        20 euroa per päivä)

Iines on seuran keväällä 2009 hankkima täysimittainen kalavene, jossa kolmekin henkeä kalastaa mukavasti. 
Soutuveneistä poiketen Iineksen käyttö ei ole ilmaista, siitä peritään muodollinen käyttömaksu mm. huolto- ja vakuutuskulujen kattamiseksi. Maksun suuruus ja muut olennaiset tiedot on kuvattu oheisissa käyttösäännöissä.

Kaikki Iinestä käyttävät jäsenet ovat velvoitettuja huolehtimaan veneestä. Veneen käyttäjiltä vaaditaan myös merellä veneilyn perustaitoja, ja seuran hallitus haluaa varmistua siitä, että taidot ovat käyttäjällä hallussa. Täten vuoden 2009 hallitus on päättänyt, että veneen käyttäjien tulee olla hallituksen hyväksymiä.
Mikäli Iinestä haluaa käyttää, tulee lähettää vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse hallitukselle. Tämä koskee kaikkia jäseniä, riippumatta siitä miten aktiivinen ja kokenut seuran jäsen on kyseessä. Hakemukseen tulee laittaa omia aikaisempia veneenkäyttökokemuksiaan ja voi mainita esim. sen, osaako lukea merikorttia yms. Niille, jotka eivät ole juuri veneilleet, hallitus pyrkii järjestämään koulutusta. Veneen käyttöoikeuden voi saada esimerkiksi kisällöimällä eli käyttämällä venettä kalapäivän hallituksen hyväksymän henkilön valvonnassa. Kisällöintejä voi suorittaa esimerkiksi seuran reissuilla, joilla vene on mukana. Kisällöinnin voi suorittaa myös esim. buukkaamalla kalareissun jonkun hallituslaisen, joka osaa käyttää venettä, matkaan.
Jos veneen käyttöön liittyen tulee kysyttävää, ota yhteys hallitukseen. Käyttösääntöjen ei ole tarkoitus hankaloittaa veneen käyttöä, ainoastaan pyrkiä varmistamaan se, että arvokas vene pysyy käyttökuntoisena mahdollisimman hyvin. Jos sinulla on vähänkin kiinnostusta veneen käyttöön mutta taitoja ei etukäteen ole, ei ole syytä masentua - ota rohkeasti yhteys hallitukseen ja kysele asiasta. Vene on tarkoitettu kaikille jäsenille tasapuolisesti ja mitä korkeampi käyttöaste sille saadaan sen parempi!
Veneen avaimia voi kysellä seuraavilta hallituksen jäseniltä:
 • Aarni Mäkelä, aarni.makela(at)aalto.fi, o44 5881187

Käyttösäännöt

 1. Venettä saavat käyttää ainoastaan POKA:n jäsenet. Veneessä tulee aina olla vähintään 1 jäsen, jonka hallitus on katsonut päteväksi veneenkäyttäjäksi ja myöntänyt hänelle käyttöoikeuden. Hallitus antaa lyhyen koulutuksen, jos se katsoo, että jäsen ei ole pätevä käyttämään venettä.
 2. Veneen käyttäjä vastaa veneestä käyttöpäiviensä aikana. Veneen käyttäjäksi katsotaan se POKA:n jäsen, joka veneen on varannut. Mikäli vene vahingoittuu käyttöpäivän aikana, veneen käyttäjä maksaa vakuutuksen omavastuuosuuden, tai mikäli vahinko on vähäinen, voi hallitus määrätä käyttäjän maksamaan sakon, joka menee veneen ylläpitoon ja huoltokassaan. Merkittävästä kolhusta annetaan 30 € sakko. Hallituksen jäsenen tulee aina erikseen tarkastaa kolhun vakavuus. Veneen vahingoittuminen on aina merkittävä lokikirjaan.
 3. Lokikirjaan merkitään käyttäjä, käyttöpäivä, mahdolliset ongelmat, puutteet tai kolhut. Lokikirjaan voi myös kirjoittaa lyhyen kuvauksen päivästä. Lokikirjaa säilytetään veneessä. Lokikirjan täyttäminen on pakollista.
 4. Veneen kunto on tarkastettava ennen käyttöönottoa. Jos veneessä ilmenee vaurioita, tulee niistä ilmoittaa ennen veneen käyttöönottoa venemestarille esimerkiksi tekstiviestillä.
 5. Mikäli käyttäjä laiminlyö veneen käyttöä, hallitus voi evätä jäsenen veneen käyttöoikeuden.
 6. Veneen voi varata 5 vuorokaudeksi kolmen kuukauden ajanjaksolla.
 7. Veneen voi varata kerrallaan myös pidemmäksi ajaksi kuin 5 vuorokaudeksi. Pidemmistä varauksista on kuitenkin neuvoteltava hallituksen kanssa.
 8. Vene on mahdollista varata käyttöön seuraavaksi päiväksi jos se on vapaa, vaikka 5 varauspäivää olisi jo täynnä.
 9. Vene on aina varattu POKA:n virallisille reissuille, mikäli reissulla venettä tarvitaan.
 10. Venemestari saa käyttää venettä ilman käyttömaksuja. Hän joutuu kuitenkin varaamaan veneen kuten muutkin.
 11. Kunniaveneilijöillä Tommi Ullgrenilla ja Anssi Keskisellä on joka vuosi 6 ilmaista käyttöpäivää, jotka he voivat varata 3 kuukautta aikaisemmin. Kunniaveneilijät saavat varata venettä myös normaalisti.
 12. Maksu veneestä on 15 €/päivä ja valmistuneille 20 €/päivä
 13. Mikäli varaus halutaan peruuttaa, tulee veneen varaajan perua varaus viimeistään 7 vuorokautta ennen varauksen alkamista. Muutoin varaaja joutuu maksamaan vuokran, mikäli venettä ei kukaan muu ota käyttöön. Esimerkiksi sairaustapauksissa asiasta voidaan kuitenkin neuvotella hallituksen kanssa.
 14. Hallituksella on ylin päätäntävalta kaikissa veneeseen ja sääntöihin liittyvissä asioissa.

Maksutiedot

Kun haluat käyttää Iinestä, sinun tulee suorittaa käyttömaksu seuraavilla tiedoilla:
 • Tilinumero: FI04 1432 3500 0629 30
 • Saaja: POKA
 • Viitenumero: 1232
 • Summa: 15 €/20 €
Jos käytön aikana sattui vahinko ja joudut maksamaan säännöissä kuvatun sakkomaksun pienestä kolhusta, se tapahtuu seuraavilla tiedoilla:
 • Tilinumero: FI04 1432 3500 0629 30
 • Saaja: POKA
 • Viitenumero: 5432
 • Summa: 30 €
Maksa sakkomaksu vasta kun olet keskustellut asiasta hallituksen kanssa ja hallituksen jäsenet ovat tarkastaneet veneen kunnon.
Muut mahdolliset maksut (korvaukset isommista kolhuista tms) sovitaan erikseen hallituksen kanssa.


Soutuvene (TTERhi)

Vene on matalalaitainen kahden hengen kalavene, joka toimii mainiosti Laajalahden (yleensä) rauhallisissa olosuhteissa mutta järeämpää kalastusta varten kannattaa harkita vaikkapa Iineksen käyttämistä.

Tyyppi: Soutuvene
Sijainti: Otaniemi, Laajalahti
Varustus: Airot, ankkuri
Kuvaus: Näppärä vene esimerkiksi kuhan kalastukseen Laajalahdella
Vuokrahinta: Ilmainen (vuokrataan vain seuran jäsenille)

Kuharaato sijaitsee Laajalahden rannalla lähinnä kuhankalastusta varten. Vene ovat tarkoitettu kaikkien POKAlaisten käyttöön ja Laajalahdessa on jopa kalaa. 

Kun käytät venettä, pidä siitä myös huolta, onhan se seuran (eli siis myös sinun) yhteistä omaisuutta. Kuharaatoa säilytetään rannalla, joten varo venettä veteen/vedestä liikutellessasi ettei pohja vauroidu rannan kiviin sun muihin esteisiin. Jättäessäsi veneen rannalle varmistu siitä, että se myös pysyy siinä paikoillaan eikä pääse esimerkiksi veden noustessa heilumaan ja hankautumaan rikki. Jos havaitset veneessä merkittäviä vaurioita (tai satut aiheuttamaan sellaisen vahingossa itse), informoi siitä välittömästi hallitusta!
Vene pidetään kettingillä lukittuina rannalla. Pidä veneen lukitsemisen lisäksi huolta myös oheisvarusteista (airot, ankkuri, haavi) ja varmista, että ne säilyvät tallessa lukitsemalla ne veneen kanssa samaan kettingiin.
Veneen varustukseen ei kuulu pelastusliivejä, joten ota kelluntavälineet mukaasi itse. Äyskäreitä rannalla pitäisi olla saatavilla, mutta ei välttämättä.
Veneen avaimia voi kysellä seuraavilta hallituksen jäseniltä:
 • Kivi Knuuti, kivi.knuuti[at]gmail.com o44 3615759
Mikäli veneitä aikoo käyttää usein, voi avaimen lunastaa panttia vastaan "omaksi". Tällöinkin veneestä on tehtävä varaus normaalisti.